Kogel is door kerk voor hotel

12 dec

De oude Minderbroederskerk aan de Karmelietenstraat mag worden verbouwd tot hotel. Het stadsbestuur heeft daarvoor de vereiste vergunning afgeleverd. Het wordt een viersterrenhotel met 77 kamers.

Impressie kerkhotel Aanvankelijk was het de bedoeling om in de voormalige kerk kantoren in te richten, maar dat plan is uiteindelijk niet doorgegaan. De kerk wordt nu omgebouwd tot een viersterrenhotel, in de rand van het grote bouw- en renovatieproject Patershof.
Het hotel omvat de kerk en kloostergebouwen rond het binnenpleintje en een deel van de negentiende-eeuwse kloostergang. Alle ingrepen zijn indien nodig omkeerbaar, zodat het gebouw weer in de oorspronkelijke staat kan worden hersteld. In het koorgedeelte van de oude kerk komt de ontbijtzaal en krijgt de gelijkvloerse verdieping twee bouwlagen.

Het volume van het gebouw blijft ongewijzigd, behalve dan voor de uitbouw van een lift op de tweede verdieping. Ook de gevels blijven grotendeels ongewijzigd en het bestaande meubilair wordt in het concept geïntegreerd. In het aanpalende Patershof komen 27 parkeerplaatsen.

‘Op onze vraag werd het aantal kamers beperkt. Het hotel is ook volledig gescheiden van het woonerf en de parking zal bediend worden door een voiturier zodat de bewoners geen last zullen ondervinden van de hotelactiviteiten’, zegt schepen van Ruimtelijke Ordening Karel Geys (SP.A). ‘Integendeel, het hotel betekent voor de buurt Heihoek-Adegemstraat een meerwaarde.’
Volgens Geys betekent de komst van het hotel ook dat er meer sociale controle zal zijn in de buurt omdat de receptie dag en nacht bemand is. ‘De Adegemstraat kan er binnenkort helemaal anders uitzien’, oppert de schepen. ‘Want behalve dit project zijn al veel panden in de straat gerenoveerd en zijn nog heel wat dossiers lopende.’

Bron: Het Nieuwsblad

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: