Verslagje 2de burendag in de Heihoek

1 Jun

Afgelopen dinsdag was het weer zover: met argusogen de lucht afspeuren, gissen of het nu nog ging regenen of niet… toch dapper de grote tent installeren en stoelen en tafeltjes buiten gezet, want straks komen de buren een klapke doen.

Voor de 2de maal werd in onze Heihoek enthousiast ‘Burendag’ georganiseerd. Met de steun van Stad Mechelen en Oxfam Wereldwinkel, die voor een mooi start-pakketje zorgden, werd omstreeks 18u van start gegaan. De weergoden bleven ons gunstig gezind en algauw was het op verschillende plekjes in de Heihoek gezellig toeven. Nieuw dit jaar was de lancering van een voetrally door de eigen wijk. Op drie locaties (Veluwestraat, Adegemstraat en Korte Pennincstraat) kon men een deelnemersformulier bekomen (en 3 antwoorden). De wedstrijd loopt nog tot en met 15 juni en bijkomende formulieren zijn te verkrijgen in Den Deigem.

Enkele plaatselijke ‘persfotografen’ deden hun ronde in de buurt en maakten er een fotoreportage. Ze gingen op bezoek bij niet minder dan 7 deelnemende straten en werden overal zeer hartelijk ontvangen !

Zo werd er in de Veluwestraat ook door het jonge volkje enthousiast mee gedaan, we stonden versteld van de kennis en kunde van onze jongste barman. In de Kroonstraat stonden 2 echte Mechelse madammen hun mannetje en in de Lange Heistraat werd er zowaar lekker gekookt op straat ! De bewoners van de Kaardenstraat sloten zich aan bij deze van de Adegemstraat op de parking van Indaver. Een knus en ‘veilig’ plaatsje hadden ze daar ! In de Korte Veluwestraat had men de luxe om echt ‘midden in ’t straat’ rond de tafel te zitten, en in de Korte Pennincstraat was het zeker niet minder gezellig en ging het er zeer multicultureel aan toe.

Een mooi initiatief en om het met de woorden van Sponske te herhalen: moeten we daar nu echt een jaar voor wachten om dat nog eens over te doen ? Neen toch !

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: