Parkeerplaatsen Kroonstraat

29 jan

Vinci ParkZowat een jaar geleden kondigde het stadsbestuur aan dat de rijrichting in de Kroonstraat zou worden omgedraaid. Tegelijk zouden de – voorlopig oogluikend toegestane – parkeerplaatsen langs de parkmuur gelegaliseerd worden. Aangezien de auto’s dan in de andere richting parkeren, kunnen bestuurders uitstappen langs de straatkant waardoor ze dichter tegen de muur kunnen staan en er genoeg straatbreedte overblijft voor doorgaand verkeer.

Binnenkort komt er schot in de zaak.

De bouwvergunningen zijn lopende en dan is het enkel wachten op warmer en droger weer om de parkeervakken te kunnen schilderen. Momenteel hoopt men op eind maart, begin april.
Uit de communicatie van Stad Mechelen van vorig jaar bleek dat men jammer genoeg geen doorlopende parkeerstrook voorziet zoals bijvoorbeeld op de Astridlaan of in de Adegemstraat, om het aantal plaatsen te maximaliseren. Wel worden individuele parkeerplaatsen geschilderd waarbij men uitgaat van de doorsnee lengte van een auto, in plaats van de kortere stadsauto’s die typisch zijn voor ons straatbeeld. Hierdoor zullen we in de toekomst in de Kroonstraat minder auto’s kwijt kunnen. Datzelfde straatbeeld zal natuurlijk wel verrijkt worden met minstens één geldpaal van Vinci Park.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: