Heihoek weetjes

1 feb

afbeelding11 In Mechelen zijn er in totaal 75 glasbol sites waarvan 2 in de wijk Heihoek namelijk: aan de Dijle rechtover het Kringloopateljee en op het einde van de Adegemstraat aan de Olivetenvest. Is de glasbol vol dan kan je dit altijd melden op het gratis telefoonnummer 0800/90441 (Ivarem) en zal het glas worden opgehaald.

In de Mechelse binnenstad gaan zestien straten bijkomende straatnaambordjes krijgen met daarop de historische verklaring van de straatnaam.
In de Hoogstraat hangen deze bruine bordjes onder de officiële straatnaam. De Hoogstraat werd genoemd naar de Overste of Hoogste Poort = huidige Brusselpoort.

De containerparken in Mechelen worden beheerd door Ivarem te bereiken op het gratis nummer 0800/90441.
– Containerpark Mechelen 1 :  Hanswijk de Bercht 1, Mechelen (Muizen) tel. 015/410458
– Containerpark Mechelen 2 :  Blarenberglaan 29 a (industrie Mechelen-Noord)(ook bedrijfsafvalstoffen) tel. 015/273089
Alle containerparken van Ivarem zijn gesloten op donderdag en zondag. Maandag kan u er terecht van 12.30 u. tot 18.00 u. Dinsdag, woensdag en vrijdag van 9.00 u. tot 18.00 u. en zaterdag van 9.00 u. tot 15.00 u.
Veel afvalstoffen zijn gratis te deponeren, voor sommige moet u echter betalen, en de manier waarop, verschilt naargelang het park is uitgerust voor Diftar of niet. Diftar is de afkorting van geDIFferentieerd TARief en met dit systeem betaalt ieder in functie van het soort en de hoeveelheid afval, volgens het principe “de vervuiler betaalt”.
Pas nadat alle containerparken van Ivarem aangepast zijn, zal Diftar van kracht worden, maar voorlopig zijn de aanpassingswerken van Mechelen Muizen pas gepland in het najaar van 2009 en daar kan je voorlopig dus nog met jetons betalen.
Ivarem verkoopt geen jetons meer, maar wel Ivarem betaalkaarten met een waarde van 12, 20 of 40 euro die je zowel in Mechelen Noord als Mechelen Muizen kan gebruiken.

Voor een aanvraag van een tijdelijk parkeerverbod (vb verhuis), het plaatsen van een container op de openbare weg, een doorgangbewijs voor uw voertuig voor een plaats waar verkeersbeperkingen gelden, of het melden van defecte of beschadigde verkeerssignalisaties moet u bij het Team verkeerssignalisatie zijn op de Grote Nieuwendijkstraat 429.
Telefoon : 015/569933 of e-mail: verkeerssignalisatie@mechelen.be
Nieuwe gebreken aan signalisatie kan je ook melden op het gratis nummer 0800/20800.

Op 10 februari houdt de Valbus halt in Mechelen. De campagnebus van het Provinciaal Veiligheidsinstituut wil met haar campagne helpen voorkomen dat 55-plussers vallen, want een val kan al gauw betekenen dat je een deel van je zelfstandigheid, mobiliteit en onafhankelijkheid verliest.
Ben je ouder dan 55 of sta je in voor de zorg van een 55-plusser, dan is een bezoek aan de valbus beslist de moeite waard. Test op de bus jouw valrisico of leer aan de hand van getuigenissen over vallen, valgevaar en valpreventie.
De bus staat op 10 februari op de Grote Markt en kan je vrij bezoeken tussen 10.00 u. en 16.00 u.
Meer info bij Rein de Witte, Seniorenbeleid Mechelen, tel: 015 29 83 46, of e-mail: rein.dewitte@mechelen.be.

Advertentie

Eén reactie naar “Heihoek weetjes”

  1. Rita 10 februari 2009 bij 22:03 #

    Mooi die extra naambordjes, alleen jammer dat ze zo moeilijk leesbaar zijn (kleine lettertjes op donkere achtergrond).
    De valbus had ik ook willen zien, moest echter werken. Mooi initiatief toch.
    Bedankt voor al die nuttige info Gilbert !

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: