Eric Vandamme exposeert

4 jun

Eric VandammeIn aanwezigheid van de Mechelse artiest Eric Vandamme opent op 5 juni om 19u00 een tentoonstelling rond zijn werk in Actionfields, een tijdelijke expositieruimte gehuisvest in het voormalige Outlaws-café op de Haverwerf.

Eric Vandamme werd in Mechelen in 1961 geboren en houdt zijn schildersatelier in de Kleine Nieuwendijkstraat. Hij heeft al ettelijke exposities op zijn naam staan en wordt vermeld in kunstboeken als ‘Contemporary Art in Belgium 2005’ van Bart De Baere en Henry Bounameaux en onlangs nog in ‘Mechelen, Kunst van de middeleeuwen tot heden’ van stadsgids Rudi De Mets.

Marc Bourgeois – gerenomeerd kunstkenner en voormalig docent Kunstgeschiedenis aan de Universiteit Antwerpen – omschrijft zijn werk als volgt: “Eric Vandamme maakt schilderijen en tekeningen met een bevreemdend, organisch ogende thematiek. Het gaat om composities die best als ‘spirituele landschappen’ kunnen omschreven worden.”

Pieter Vermeulen neemt tijdens de openingsavond de introductie voor zijn rekening, terwijl de muziek wordt verzorgd door Teleferick. De tentoonstelling, getiteld False-Color, loopt van 5 juni tot en met 5 juli in Actionfields, Haverwerf 13. De expositieruimte is toegankelijk op woensdag, zaterdag en zondag van 13u00 tot 17u00 en op afspraak.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: