Tour de France 2010

14 okt

Tour de FranceDe Ronde van Frankrijk 2010 start met een proloog in Rotterdam, waarna de renners op 4 juli van Rotterdam naar Brussel zullen rijden. Onderweg doen ze ook Mechelen aan, maar hoe de doortocht zal verlopen ligt nog niet vast.

De twee meest plausibele trajecten komen echter beide langs de Heihoek. Waarschijnlijk komt de hele karavaan Mechelen binnen via de Antwerpsesteenweg. De eerste optie is dat ze via de Sint-Katelijnestraat het centrum binnen rijden, en zo onze wijk doorvliegen via de Guldenstraat-Korenmarkt-Hoogstraat. De andere mogelijkheid bestaat erin dat ze de ring volgen, waardoor de westelijke kant van de Heihoek, Olivetenvest-Adegempoort-Koningin Astridlaan, op de eerste rij zit.

In elk geval zullen we de grootste rittenwedstrijd en de bekendste namen uit het peloton zien passeren op kleine afstand van onze huisdrempel. Uiteraard zal je hier het definitieve traject kunnen lezen zodra deze vastligt.

2 Reacties naar “Tour de France 2010”

  1. Stefan 1 december 2009 bij 17:52 #

    De Ronde Van Frankrijk zal hoogstwaarschijnlijk dan toch niet door het centrum van Mechelen rijden. Nochtans was dat volgens het voorlopig parcours zo voorzien. Nu blijkt dat op het moment van de doortocht de Hoogstraat onderbroken is vanwege wegenwerken. Het parcours passeert waarschijnlijk via de ring.
    http://www.rtv-mechelen.be/nieuws.html?id=7689

  2. Stefan 15 juni 2010 bij 11:30 #

    De tourkaravaan zal via de Antwerpsesteenweg en Oscar Van Kesbeekstraat Mechelen binnenrijden. Vervolgens passeert de karavaan door het stadscentrum om dan via het station richting Brussel te rijden.

    http://www.mechelen.be/mailings/251

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: