Wijkraad op 16 nov in Den Deigem

15 nov

De aankondiging in de media dat er reeds volgend jaar een ondergrondse parking zou worden aangelegd onder de Ganzendries, heeft heel wat reacties losgeweekt in onze wijk. Ondertussen werd duidelijk dat in één beweging ook de Hoogstraat en de Korenmarkt zullen worden heraangelegd waarbij er zeer waarschijnlijk éénrichtingsverkeer wordt ingevoerd.

Wil je meer duidelijkheid over deze plannen of verkondig je graag je eigen mening hierover, dan ben je welkom op de Wijkraad Centrum op maandag 16 november om 20u00 in Den Deigem (Karmelietenstraat 13). Tijdens deze vergadering kan je je kandidaat stellen om te zetelen in de ‘klankbordgroep’ die Stad Mechelen instelt om de plannen voor deze werken af te toetsen met bewoners en lokale middenstand.

Overigens staan op deze vergadering ook een hele reeks andere punten op de agenda. Deze Wijkraad is namelijk overkoepelend voor de gehele binnenstad en de stationswijk.

Voor alle duidelijkheid wil ik duidelijk vermelden dat deze Wijkraad een initiatief is van Stad Mechelen (meer info op 015-27 33 43), en geen band heeft met jullie eigen Buurtcomité Heihoek.

2 Reacties naar “Wijkraad op 16 nov in Den Deigem”

  1. Amaury 18 november 2009 bij 00:58 #

    Ik was op de vergadering van de wijkraad. Zeer boeiende avond. We hebben er kunnen vaststellen dat de Wijkraad van niets weet. In hun woorden is er zelfs nog niets beslist. Dit ondanks het feit dat het pand in de Hoogstraat nr 50 al onteigend zou zijn.

    Verder konden we echt niet snel genoeg ophoepelen. Blijkbaar is ook in de Wijkraad inspraak van de bewoners al een te lastig iets. We kregen te horen dat we ons tot de gemeenteraad moesten richten, dat we onze vragen stelden aan een verkeerd forum, dat ze geen enkele verantwoordelijkheid dragen etc etc.

  2. Eddy Luyten 11 december 2009 bij 21:21 #

    @Amaury, Hoogstraat 50 was het voorwerp van een onderhandse aankoop stad/eigenaars en omvatte tevens de 11 garages met toegang langs de Nieuwe Capucienenstraat. Ik ben daar nog over tussengekomen tijdens de gemeenteraad van october.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: