‘Extra’ parkeerplaatsen op Koningin Astridlaan

6 Apr

Ter compensatie van het verlies van gratis parkeerplaatsen door de ondergrondse parking op de Ganzendries, heeft het stadsbestuur beslist om op de Koningin Astridlaan 28 extra parkeerplaatsen te voorzien. Aanvankelijk was het de bedoeling om haakse parkeerplaatsen aan te leggen aan de straatkant van Comet, aldus Radio Reflex. Na een plaatsbezoek is duidelijk geworden dat dit in de praktijk niet mogelijk is. De straat is hiervoor immers niet breed genoeg.

“Om toch bijkomende parkeerplaatsen te kunnen creëren, hebben we een alternatief uitgewerkt. Uit onderzoek is gebleken dat langsparkeren aan beide kanten van de Koningin Astridlaan de beste optie is om de capaciteit maximaal te benutten. Ter hoogte van de zijstraten Korte Heistraat, Van Nuffelstraat en Korte Penninckstraat zijn er nog mogelijkheden door de vakken met dwarsmarkeringen te verkleinen binnen de veiligheidsmarges. Bestaande parkeerstroken aan weerszijden van de Koningin Astridlaan zullen bovendien waar mogelijk verlengd worden. Daarnaast kunnen de bushaltes Adegempoort en Korte Penninckstraat richting station enkele meters worden opgeschoven. Dankzij deze aanpassingen worden er in het totaal 28 nieuwe parkeerplaatsen gecreëerd. De Koningin Astridlaan is een gewestweg, dus we zullen er bij de Vlaamse overheid op aandringen om dit zo snel mogelijk te realiseren”, aldus schepen van Ruimtelijke Planning en Mobiliteit Karel Geys (sp.a).

Hopelijk gebeuren de aanpassingen nog voor de werken aan de ondergrondse parking beginnen. Naast het feit dat deze parkeerplaatsen redelijk ver verwijderd zijn van de Ganzendries, zal moeten blijken in welke mate deze 28 plaatsen soelaas brengen aangezien een groot ervan een ‘regularisatie’ inhoudt van plaatsen waar nu al (illegaal) geparkeerd wordt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: