Wedstrijd: De Schoonste Straat van Mechelen

11 Jun

Kiss, zoen, smak… Mechelen is weer om te zoenen! In mei werd de derde editie van Stad om te Zoenen gelanceerd, een campagne om elke Mechelaar aan te sporen zijn buurt netjes te houden. Want het is toch veel leuker om in een straat te wonen waar het spik en span is? Dit jaar word je er ook extra voor beloond, als je je straat mee proper en fleurig houdt! Want de stad organiseert de verkiezing van de schoonste straat van Mechelen. Welke is de mooiste en properste straat van Mechelen? Een nieuwe uitdaging voor onze Heihoek??

Samen met je buren kan je je straat inschrijven voor deze verkiezing. Hoe kan jouw straat deze verkiezing winnen? Door met de buren grote lentepoets te houden, of door samen met alle kinderen van de straat de gevels te versieren met bloemetjes en plantjes, of door massaal tegeltuintjes aan te leggen…. Zolang je maar samen met de buren actie onderneemt!

Per wijk en dorp in Mechelen wordt de schoonste straat verkozen door een jury en door de Mechelaar via www.beleefmechelen.be. Uit de 12 wijken en dorpen komen er dus 12 finalisten. Deze mooie straten worden alvast beloond met een winterbebloeming op maat van de straat, zodat de winnaars ook tijdens de donkere wintermaanden kunnen genieten van een fleurige straat. Uit deze 12 straten kiezen de Mechelaars ten slotte dé schoonste straat van Mechelen. De bewoners van deze straat krijgen als prijs een gigantisch straatfeest!

De wedstrijd loopt van 10 mei tot 30 september maar de deelnemende straten kunnen kiezen om ofwel tussen 15 juni en 1 juli of tussen 15 augustus en 1 september acties op touw te zetten. Dan komt ook de jury langs.

Schrijf je dus snel in via het inschrijvingsformulier op www.beleefmechelen.be. De eerste deelnemers krijgen leuke T-shirts en raamaffiches!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: