Aangenaam wonen in de Heihoek

16 Sep

Vandaag vond ik een brochure in de brievenbus die vertelt dat de komende weken enkele wijkwerkers en gemeenschapswachten onze wijk onder de loep zullen nemen. Zij zullen aandacht besteden aan allerlei zaken die het leven in de Heihoek aangenaam maken. Een fijn initiatief lijkt me!

Interessant is de folder waarin enkele spelregels uitgelegd staan. Heel wat zaken wisten we natuurlijk al, maar het is niet slecht om ze toch even op een rijtje te zien.

Wist je bijvoorbeeld dat je een boete van € 250 kan krijgen wanneer je afval op straat werpt of sluikstortafval op de straat achterlaat? Of dat je je vuilnis pas na 19 uur ’s avonds mag buiten zetten en niet opgehaalde zakken de dag van de ophaling weer moet binnen halen? En wist je al dat je het onkruid op je stoep af en toe moet weghalen? Of dat spuwen en wildplassen verboden zijn, zelfs tegen een boom! De eigenaars van honden weten wel dat ze altijd een zakje moeten bij hebben voor hondenpoep. Maar gebruik je het ook altijd? En parkeer jij je auto altijd netjes binnen de lijnen van een reglementaire parkeerplaats zodat je geen bewoners hindert?

De stad heeft een gratis nummer waar je terecht kan voor meldingen van sluikstorten en kleine defecten. Gebruik het gerust wanneer je in je straat iets vaststelt dat stuk of erg vuil is. De ervaring leert me dat er heel snel gevolg aan gegeven wordt.

Welkom in een propere, gezellige en leefbare Heihoek!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: