Aangenaam wonen in de Heihoek… vervolg

27 Sep

Misschien hebt u het reeds gelezen in de Nieuwe Maan of in de wijkkrant van september? Bij 1500 gezinnen en alleenstaanden in de omgeving van de Hoogstraat en de Sint-Katelijnestraat valt er eerstdaags een exemplaar van de Mechelse leefbaarheidsvragenlijst in de brievenbus.

Deze vragenlijst peilt naar wat bewoners vinden van hun buurt. De vragen gaan over het straatbeeld, de voorzieningen en activiteiten, veiligheid en hinder, de sfeer en zo meer. Kortom, wat de buurt aangenaam maakt om leven, maar ook wat storend is voor het leven in de buurt. De aangeschreven personen werden via een objectieve steekproef uitgekozen, zodat men een correcte weerspiegeling krijgt van de inwoners van deze buurten.

De studie wordt uitgevoerd door een onafhankelijk onderzoeksbureau (m.b. het Hoger Instituut voor de Arbeid – verbonden aan de KULeuven) dat de vragenlijsten anoniem verwerkt, de resultaten bundelt en de conclusies over de leefbaarheid in deze twee buurten zal overmaken aan de stad. Stad Mechelen roept alle betrokken bewoners op, om mee te werken aan de studie. Hoe meer bewoners de vragenlijst invullen, hoe beter het resultaat de mening reflecteert van de ganse buurt en hoe beter het beleid kan afgestemd worden op de noden van de inwoners van de stad Mechelen.

Met dit bericht vraagt Stad Mechelen uw medewerking. Zij vinden de stem van iedere Mechelaar belangrijk.

Alvast hartelijk bedankt!

Bijkomende inlichtingen:
Liesbeth Keppens l Projectcoördinator
Befferstraat 25, 2800 Mechelen
T 015 29 77 31 l W Stad Mechelen l Afdeling Stadsvernieuwing en Stadsontwikkeling

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: