Straatfeesten in de Heihoek

19 Aug

De Heihoek leeft niet alleen tijdens de burendag of met het wijkfeest. Verschillende buren nemen ook het initiatief om in de straat een eigen straatfeest te organiseren. Dit soort initiatieven wordt ondersteund door de stad Mechelen. Een straatfeest is de ideale manier om de buren op een gezellige en ontspannen manier te ontmoeten.

De Korte Veluwestraat heeft een straatfeest op zondag 21 augustus. Het is de bedoeling het feest afvalarm te houden. De organisatoren zorgen voor drank, aan de deelnemers wordt gevraagd een hapje mee te brengen. Omwille van het afvalarme karakter sponsort Igemo het straatfeest en zorgt de organisatie voor een muzikale act.

Twee weken later, op zaterdag 3 september vindt het eerste straatfeest in de Nieuwe Kapucijnenstraat plaats. Ook de bewoners van de Ganzendries worden uitgenodigd om met de buren mee te feesten. Net zoals in de Korte Veluwestraat heeft Igemo voor een muzikale act gezorgd omwille van het afvalarme karakter van het feest. De buren brengen hun eigen borden, glazen en bestek mee en de organisatoren zorgen voor een barbecue. In de straat worden enkele volksspelen opgesteld. Misschien kan er wel een kleine competitie gestart worden.

Tijdens de straatfeesten zijn de straten telkens auto- en parkeervrij zodat de feestvierders de ruimte hebben om gezellig samen te zijn. De autovrije periode wordt tot een minimum beperkt!

En zo is het maar weer eens bewezen: De Heihoek leeft!

Advertenties

4 Reacties to “Straatfeesten in de Heihoek”

 1. Rita 21 augustus 2011 bij 14:18 #

  Fantastisch! Onze droom begint vorm te krijgen… steeds meer leuke initiatieven in den Heihoek. Goe bezig mannen en vrouwen :))

 2. Lies 21 augustus 2011 bij 20:29 #

  En het was weer reuze gezellig!

 3. gilbert 24 augustus 2011 bij 20:52 #

  Plezant initiatief waar ik ook honderd procent achter sta, alleen de datum (3 september) is slecht gekozen omdat die valt in een periode waar mensen het dagdagelijks heel moeilijk hebben om aan hun garage te kunnen.
  De auto de dag tevoren uithalen is een optie of men kan ook dezelfde dag om zes uur
  ‘s morgens aan de garage staan om de eerste te zijn, maar dan moet men nog wel een moeilijk te vinden parkeerplaatsje zoeken in de wijk.
  Iedereen moet zijn of haar werk kunnen doen, men kan geen omelet bakken zonder eieren te breken, en de mensen van de bouwwerf doen daarenboven ook hun uiterste best om de last zoveel mogelijk te beperken.
  Ik vind het dan ook niet kunnen dat de bewoners zelf aan het weekend gaan knabbelen omdat dit de enige dagen zijn om makkelijk aan de auto te geraken.
  Voor alle duidelijkheid, ik ben helemaal niet tegen een straatfeest en zulke initiatieven zouden meer moeten georganiseerd worden, maar een beetje rekening houden met het tijdstip mag mijns inziens toch wel gevraagd worden, ook al is het maar een initiatief voor één dag.
  Spijtig dat de Nieuwe Kapucijnenstraat zelf voor de traditionele druppel zorgt.
  Proficiat Korte Veluwestraat voor hun gezellig straatfeest.

 4. An 4 september 2011 bij 23:57 #

  Het straatfeest in de Nieuwe Kapucijnenstraat gisteren werd een swingend feest. Op de uitnodigingen en affiches hadden we dan ook vermeld dat het in- en uitrijden van garages geen probleem zou zijn. Buren,huurders en werknemers in de buurt hebben geen enkel probleem ondervonden om hun wagens in en uit te verplaatsen. De tafels en tentjes waren bewust zo opgesteld dat dit mogelijk was.
  Het was een prachtig feest waar alle deelnemers enorm hebben van genoten, en dat zeker voor herhaling vatbaar is

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: