Voel jij ook de breikriebels? Knit the Bib !!

11 Nov

Breien, haken, punniken… is weer helemaal in! Oubollig ? Alleen voor oude dametjes ? Helemaal niet,  wildbreien heet het nu, of Street Art en steeds meer en meer jonge mensen doen enthousiast mee. Het lijkt  een beetje op graffiti, maar in plaats van tekeningen op muren maak je breiwerkjes die je ergens buiten achter laat, bvb. rond een boom of standbeeld. Zo wordt de wereld een stuk grappiger en kleurrijker! In Antwerpen, Lier werden al met succes straten en pleintjes grappig “aangekleed”. Bedoeling is om mensen weer te laten glimlachen, samen iets creatiefs te ondernemen en ook deze handwerkkunsten verder door te geven, want het wordt niet meer aangeleerd op school. In Mechelen is men in de Stedelijke Bibliotheek in september van start gegaan met “Knit the Bib”: alle kolommen in het gebouw zullen aangekleed worden met grappige, warme lapjes die een dier moeten uitbeelden. Moeilijk ? Helemaal niet, iedereen kan het. Nieuwsgierig geworden? Kom dan eens een kijkje nemen op zaterdagvoormiddag tussen 10u en 12u. Op zaterdag 17 december komt  een ervaren “wildbreister” wat extra uitleg geven. Voor dit leuke project hebben we natuurlijk veel kleurtjes wol nodig. Heb je thuis of bij familie/vrienden nog een bolletje (of meer) wol liggen, dan is dat zeer welkom in de Sted. Bibliotheek, Moensstraat 19, vraag naar Mia of Simonne.

2 Reacties to “Voel jij ook de breikriebels? Knit the Bib !!”

  1. Inge 11 november 2011 bij 19:11 #

    Leuk idee!
    En misschien kunnen we niet alleen de bib, maar ook de Heihoekstraten wat kleur geven met wilde breisels. Een uitdaging!

  2. b 15 december 2011 bij 20:31 #

    Blijkbaar heeft iemand Inges suggestie opgevolgd, want er hangen in de Nieuw Capucijnenstraat en aan de Ganzendries kleine gebreën kerstboompjes aan de deurklinken. ik weet niet welk brei-feejte dit gedaan heeft, maar het is heel tof.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: