Ga mee op energiejacht in onze wijk !

29 Dec

Beste Heihoeker,

Het einde van 2011 nadert.  Tijd om goede voornemens te maken voor 2012.

Waarom zouden we niet met zijn allen meedoen met de EnergiejachtOnze portemonnee en het klimaat zullen er wel bij varen!

De stad Mechelen besliste namelijk onlangs om ook deze winter mee te doen met de energiejacht. Ze vroegen aan IGEMO om hen hierbij te ondersteunen.

We willen zo veel mogelijk Mechelaars aanzetten om zich te registreren op de vernieuwde site www.energiejacht.be om hun meterstanden daar in te brengen en hun verbruik op te volgen. 

Dat kan individueel, maar nog beter in groep. Elke groep krijgt immers de hulp van een energiemeester, die een gratis opleiding genoten heeft. Via de handige tool op de site krijg je een direct zicht op je energieverbruik.

Igemo voorziet eind januari/begin februari een infomoment voor alle geregistreerde deelnemers. Begin mei: slotmoment voor de deelnemers

De stad voorziet een mooie prijs in de categorie ‘individu’ en in de categorie ‘Groep’

Wat moet je doen?

Je registreert je eerst als energiejager

Je houdt je meterstanden van je water-, gas- en elektriciteitsmeter bij en vult ze in op jouw persoonlijke gebruikspagina op deze site. Ga ook op zoek naar je energie-afrekening van vorig jaar. Die hebben we nodig om jouw energiebesparing te kunnen berekenen. We vragen dus ook naar die gegevens bij de registratieprocedure.

Wat is een energiemeester?

De energiemeester geeft je tips om energie te besparen. Hij/zij controleert ook je meterstanden. De energiemeester krijgt daarom een stevige cursus energiebesparing en enkele nuttige hulpmiddelen. Als je graag zelf energiemeester wil worden, kun je dat aanduiden wanneer je je registreert.

Waarom jagen we op energievreters?

Door de energievreters de kop in te drukken, kun je veel energie besparen. Zo kun je ook je energiefactuur (spectaculair) zien dalen. Vorig jaar behaalden de deelnemers een besparing van gemiddeld 8,65 %..

Hoe doe je dat, energie besparen?

Energie besparen vraagt echt niet zoveel inspanning: met wat aandacht, kleine gedragsveranderingen en enkele doordachte ingrepen kom je al een heel eind ver.

Het bijhouden van je meterstanden is heel belangrijk. Uit ervaring blijkt dat gezinnen die wekelijks hun meterstanden van gas en elektriciteit bijhouden en vergelijken met hun verbruik van het jaar voordien, een ‘energiereflex’ krijgen en zo al besparen op hun verbruik.

Met een waaier aan kleine vuistregels en energietips kan je nog verder gaan. We gidsen je over het jaagpad met massa’s nuttige tips en informatie over energiebesparing, subsidies en premies.

Ik heb voor jullie al de groep Heihoek gemaakt waar je gemakkelijk bij kan aansluiten. Heb je nog vragen, aarzel niet mij te mailen.

Warme en energieke groeten

Filip Duez (energiemeester Heihoek)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: